Je kunt het toepassen tijdens en na een antibioticakuur (of andere medicatie), bij veranderingen in de voeding en in stressvolle periodes (zoals reizen). Ook om gewichtsverlies tegen te gaan, bijvoorbeeld bij oudere dieren, kan Ultimaflor een helpend middel zijn. Met de huidige kennis van zaken blijkt dat in de meeste gevallen het gebruik van alleen probiotica niet het gewenste effect heeft.Ieder mens en dier heeft een eigen unieke microbioom. Daarom is de samenstelling van Ultimaflor er niet alleen op gericht de goede darmbacteriën aan te vullen, maar juist ook op het creëren van een goede darmgezondheid waardoor de eigen flora zich kan ontwikkelen.
Dit middel is een revolutionaire combinatie van prebiotica, probiotica, postbiotica, paraprobiotica en aanvullende stoffen.
Hoe te gebruiken:
- Katten en honden tot 10 kg: 1x daags ¼-⅓ maatschep door het voer.
- Honden 10 tot 25 kg: 1x daags 1 maatschep.
- Honden 25 tot 40 kg: 1x daags 1¼ maatschep.
- Vanaf 40 kg: 1 maal daags 2 maatscheppen door het voer. 1 maatschep = 3,5 gram
Gebruik in de vorm van een kuur van 8 weken. Indien nodig kan de dosering verdubbeld worden. Bouw de bovenstaande dosering in een week tijd op, dit luistert niet heel nauw. Innemen met voldoende water op een zo nuchter mogelijke maag. Het op een zo nuchter mogelijke maag geven is het fijnst omdat op deze manier het product zo snel mogelijk de maag passeert en in de darmen aankomt. Hoe langer het in de maag blijft, hoe groter de kans dat er minder goede darmbacteriën in het product levend in de darmen aankomen. Het is wel nodig om het door het voer (en niet door water) te geven omdat dit de meest diervriendelijke methode is. Op een zo nuchter mogelijke maag betekent dus vaak dat je het gaat geven tijdens de ochtendmaaltijd. Het advies om het met voldoende water te geven komt omdat in het product onder meer Acacia zit. Dit is een vezel die optimaal werkzaam is als het wordt ingenomen met voldoende water. Meng het voer waarin je Ultimaflor geeft dus vooral met een flinke scheut water en bouw de dosering rustig in een week tijd op om gasvorming zoveel mogelijk te voorkomen. Bij gebruik van medicatie of andere supplementen ten minste 4 uur tussen de innames laten i.v.m. een vertraagde opname. Voor honden en katten vanaf 3 maanden tot 1 jaar kun je de halve dosering aanhouden. Niet gebruiken tijdens dracht. Bij lactatie in overleg.
Samenstelling:
Acaciavezels, FOS (fructo oligosacchariden/vezels van de cichoreiwortel), MOS (mannan oligosacchariden/gist), Shiitake (Lentinula edodes mycelium poeder), Saccharomyces cerevisiae, Enterococcus faecium NCIMB 10415 (4b1705) 540 x 10^9 CFU/kg, L-threonine, Clinoptiloliet, Lactobacillus helveticus-HA122 4529 (4b1715) 630 x 10^9 CFU/kg. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van dracht, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Bij medicijngebruik en het gebruik van andere supplementen moet er minstens 4 uur tussen inname van Ultimaflor en het medicijn zitten.
Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.
Specificaties
FOS (fructo oligosacchariden/vezels van de cichoreiwortel)
FOS is kort voor fructo-oligosacchariden en deze zijn in dit geval afkomstig van gedroogde cichoreiwortels. Ze doen doet dienst als prebiotica: ze helpen een gezond darmmilieu waardoor de nuttige bacteriën zich lekker thuis voelen.
Shiitake (Lentinula edodes vruchtlichaamextract (≥40% polysacchariden))
Shiitake is een medicinale paddenstoel, met een oorsprong in Japan en China en is een echte weerstandbooster. Shiitake bevat talloze fytonutriënten en door de immuun ondersteunende werking eigenlijk voor het hele lichaam gezond. Maar het stofje lentinan (een bètaglucaan) en de talloze vezels springen eruit als het gaat om het ondersteunen van de darmgezondheid.
Acaciavezels
Acacia is een fantastisch prebioticum dat de groei van lactobacillen en bifidobacteriën ondersteunt.
MOS (mannan oligosacchariden/gist)
MOS, oftewel mannan-oligosacchariden, zijn afkomstig uit gistwandcellen. Ze helpen de darmen te beschermen tegen toxinen en bevorderen de aanmaak van meer goede darmbacteriën zodat de slechte darmbacteriën niet de overhand krijgen.
L-threonine
Dit aminozuur wordt door het lichaam gebruikt om de slijmlaag in de darmen doorlopend opnieuw op te bouwen en is daarmee belangrijk voor gezonde darmen.
Saccharomyces cerevisiae
Dit is een gist en staat bekend als postbioticum. Een postbioticum is een fermentatieproduct dat allerlei verzorgende effecten op de darmen heeft.
Enterococcus faecium NCIMB 10415 (4b1705) 540 x 10^9 CFU/kg
Dit is een probiotische bacteriestam en goed onderzocht bij dieren. Deze gunstige darmbacteriën zijn gevriesdroogd zodat een goede houdbaarheid en werkzaamheid gewaarborgd is.
Lactobacillus acidophilus CECT 4529 (4b1715) 630 x 10^9 CFU/kg
Dit is een van de bekendere bacteriestammen die de spijsvertering ondersteunen. Deze stam is als paraprobioticum (afgedode bacteriestam) toegevoegd. Hierbij gaat het om dode bacteriën maar met nog steeds intacte cellen waardoor ze veel stabieler zijn dan levende, ook bij wisselende temperaturen. Daardoor is er op het moment van gebruik een exact aantal stammen per gram gegarandeerd en is het resistent tegen zowel het maagzuur als de enzymen die de spijsvertering erop afvuurt. Recent onderzoek toont aan dat paraprobiotica een vergelijkbaar effect hebben als levende bacteriën, soms met net andere positieve eigenschappen.
Clinoptiloliet klei
Dit is een kleisoort die in het spijsverteringskanaal mycotoxines en zware metalen aan zich weet te binden om vervolgens mee naar buiten mee te nemen.